lørdag den 20. februar 2010

Lørdagshygge:-p

Så er mindstemanden og jeg lige blevet færdig i køkkenet og 400 gram lækre brændte mandler var hvad det kunne blive til:-P.
En dejlig nem lækkerbisken som mindstemanden nød at lave og nu nyder at spise;o).


Opskrift: 400 gram mandler (+/- de spiste ;o)) røres sammen med 3 spsk. piskefløde og ca. 10 spsk. sukker. Herefter skal de have omkring ½ time i ovnen på 175 grader. MUMS!

God appetit!

2 kommentarer:

  1. Jeg elsker også brændte mandler og har en udgave som ikke påvirker blodsukkeret så meget (for dem der kunne være interesserede i det)...

    Mandlerne spredes ud på en bageplade (med papir selvfølgelig) og kommes i ovnen ved max. 160 grader (ellers frigives nogle olier i mandlerne, som kan virke bitre...har jeg fået at vide!!) Når de begynder at dufte lidt brændt og sprødt tager man dem ud og strøer dem med en god omgang Birkesød (som er et naturligt sødemiddel som udvindes af birke bark). Det smelter hurtigt, hvorefter man roder det godt sammen med mandlerne på selve pladen, de skal se godt klistret ud allesammen. Når de alle er klistrede bredes de ud igen (så det ikke er een stor klump når de er afkølede!). Drys let med birkesød endnu engang så de får en sprød sukkeragtig overflade - det kan anbefales at drysse lidt kardemomme over mandlerne inden de er helt kolde, det er lækkert...og uden de store udsving i blodsukkeret!! Voila:-)

    SvarSlet
  2. Den opskrift skal helt sikkert afprøves. Tak:-)
    Vh. Louise

    SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en kommentar:o)