mandag den 22. december 2014

Jagten på traditionerne #1

Siden sidste indlæg har jeg ikke helt kunnet slippe tanken om alle vores traditioner og hvad baggrunden for dem er. Hånden på hjertet; mange af vores traditioner er da yderst mærkelige og jeg ville sikkert ryste på hovedet og små grine, hvis jeg hørte andre fortælle om noget lignende... Vi tager et træ ind i stuen, pynter det og så danser vi tilmed omkring det. Vi spiser and og gris sammen - Hvem har dog fundet på denne kombination og hvis det virkelig var sådan en god smags-sammensætning, hvorfor ser man den så ikke oftere på landets restauranter og i de danske hjem? Desserten laves gerne af resterne fra gårdagens aftensmad, som tilmed består grød. Jagten på mandlen - jamen hvorfor dog det??? Sidst men ikke mindst, hvorfor giver vi julegaver?
Så traditionerne er mange og spørgsmålene ligeså. Min nysgerrighed er nu blevet så stor, at google må i brug og jagten på juletraditionerne er sat i gang:-).

Juletræet

Juletræet er en forholdsvis ny tradition i Danmark, når man sammenligner med andre lande. Mange vil nok forbinde traditionen med Tyskland, men den kan faktisk spores helt tilbage til 1441, hvor man opstillede det første juletræ i byerne Riga og Reval i Livonien (nutidens Letland og Estland). Dog skal Tyskland krediteres for allerede i det 16. århundrede at starte traditionen med at bringe det dekoreret juletræ ind i deres hjem - Ja faktisk menes det, at det var selve Martin Luther, der først bragte træet inddøres. På vej hjem efter sin julegudstjeneste juleaften i 1536, siges det, at Martin Luther fik øje på et lille grantræ i det smukkeste stjerneskær. Han tog grantræet med sig og da han kom hjem samlede han sin kone og børn omkring grantræet, som han havde pynte med små vokslys. Luther fortalte nu historien om julenat i Betlehem og det himmelske lys. Grantræet stod der og spredte lys i mørket på samme måde som Jesu ord gjorde/gør blandt os mennesker. Det første juletræ var født. I Danmark kan det første juletræ dog først spores tilbage til 1808, men blev først allemandseje omkring 1. verdenskrig. Det menes, at traditionen med træet skyldes, at længe før indførelsen af kristendommen havde planter og træer, der forblev grønne hele året en ganske særlig betydning for mennesker især om vinteren. En slags tro på, at der fandtes hellige et bindeled mellem det hellige og den verden vi lever i (dette bindeled optræder foreksempel også i det gamle testamente i form af kunskabens træ). I kristen betydning skulle juletræet så symbolisere "livets træ" og dermed Jesus Kristus.
Men hvorfor så danse om dette træ??? Det eneste jeg har kunne finde er begrebet "circumambulation", som findes i stort alle religioner og betyder at bevæge sig rundt om et helligt objekt og circumambulationdet giver måske meget god mening, hvis man ser juletræet som symbolet på Livets træ og dermed Jesus Kristus.

Apropos juletræ og traditioner, så var vi i søndags ude og fælde vores juletræ. Vi fik hjembragt det smukkeste juletræ helt som vores traditioner foreskriver;o). I morgen det pyntes og både børnene og jeg gælder os meget:-).


circumambulationcircumambulation

1 kommentar:

  1. HEJ
    Finder du dig selv i en smule problemer med ubetalte regninger og ved ikke hvilken vej at gå eller hvor du skal vende? Hvad med at finde et velrenommeret gældskonsolideringsfirma, der kan hjælpe dig med at reducere månedlig afdrag, så du vil have overkommelige tilbagebetalingsmuligheder samt plads til at trække vejret, når det kommer til slutningen af ​​måneden og regninger skal betalt? ®Capital Managements Inc ™ https://capitalmanage-inc.com/ er løsningen på din finansielle ulykke. Vi tilbyder alle former for lån, der spænder fra $5,000.00 til $533.000.000.00USD med en lav rente på 2% og lånets varighed på 1 til 35 år for at betale lånet sikkert og usikret. Vores lån er godt forsikrede for maksimal sikkerhed er vores prioritet, vores førende mål er at hjælpe dig med at få de tjenester, du fortjener, vores program er den hurtigste måde at få det, du har brug for i et snap. Venligst reducere dine betalinger for at lette belastningen på dine månedlige udgifter ved at kontakte os på følgende WhatsApp:+19292227023 Email drbenjaminfinance@gmail.com

    Lån tilbyder advarsel til alle! Er du økonomisk ned, og du har brug for en presserende kredit / finansiel bistand? Eller har du brug for et lån til at starte / øge din virksomhed eller købe dit drømmehus. Få din instant lån godkendelse 100% garanteret i dag uanset din kredit score. drbenjaminfinance@gmail.com
    Capital Managements Inc hjemmeside: https://capitalmanage-inc.com/

    SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en kommentar:o)