søndag den 26. april 2009

Økodag

I dag har de 2 ældste og jeg været i fængsel nærmere betegnet Statsfænglset Søbysøgaard. Statsfænglset Søbysøgaard ligger på en gammel herregård som har fungeret som fængsel siden 1933, og lige fra begyndelsen har der været drevet landbrug. Da alle fængselsvæsnets landbrug blev lagt om i 1999, blev produktionen på Søbysøgaard økologisk og har i dag 125 køer og 160 hektar jord.
Så da dørene blev slået op til Søbysøgaard i forbindelse med Økodag - Køernes forårsfest, var vi ikke sene til at benytte os af chancen for at se dette sted. Og det har vi ikke et sekund fortrudt, for sikke en spændende dag der bød på mange sjove og anderledes oplevelser. Børnene var meget fascineret af størrelsen på traktorerne og køerne, køernes lugt og deres udskillelse af diverse affaldsstoffer:o). Udover at få et lille indblik i livet på landet, var der også et væld af smagsprøver - selvfølgelig alle samme økologiske. Faktisk var der så mange smagsprøver, at frokosten i dag blev let og elegant sprunget over. Nå ja alle de karameller som børnene fandt i halmen var vel også medvirkende til at appetitten ikke var så stor=o)
Besøget på Søbysøgaard sluttede af med, at køerne blev lukket ud på græs. Det er virkelig rigtig, hvad der siges; køerne nærmest hopper og danser i deres glæde over at komme på græs efter en lang vinter.

Billeder fra dagen skal I selvfølgelig ikke snydes for, så her kommer de.

Kalvene klappes!


Størrelsen på et traktordæk var virkelig overraskende


Og så kom køerne endelig på græs
Et godt arrangement som hele familien helt sikkert vil aflægge endnu et besøg til næste år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver altid glad for en kommentar:o)