Flere har spurgt efter opskriften på rabarbersmulderkage både her på bloggen og over mail. Det kan jeg faktisk godt forstå, for den er også god;o). Jeg har taget udgangspunkt i en opskrift af Jamie Oliver, men som jeg også skrev i mit tidligere indlæg bruger jeg lidt, hvad jeg nu har - Så her kommer min egen fortolkning:-)
Rabarbersmulderkage
Ca. 300g rabarber
5spsk. sukker
1 skvæt rødvin
Rabarber, sukker og rødvin varmes forsigtigt op i en gryde og småsimre imedens dejen laves.
Put rabarberne over i et ovnfast fad.
Dej
1 stor klat koldt smør (6 store skefulde smør)
225g mel
1tsk bagepulver
70g sukker
lidt salt
1½dl kærnemælk
rørsukker til drys
Smørret smuldres i melet og bagepulveret. Tilsæt sukker og salt. Hæld kærnemælken i og rør til dejen er glat og lind. Dejen lægges oven på rabarberne - Det må gerne se lidt rustisk ud. Drys med rørsukker og bag kagen i en 200 graders varm ovn i ca. ½ time.
Serveres evt. med vanilleis eller cremefraiche (kan sagtens undlades)
God appetit!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Jeg bliver altid glad for en kommentar:o)