lørdag den 27. juni 2009

Bestillingsarbejde...

Jeg har tidligere vist mine hjelme her på bloggen og i dette indlæg komme endnu en - Håber I kan holde til det;o).

Det største arbejde med at lave hjelmene plejer at bestå i at klippe stoffet til dem - Der er alligevel et par dele der skal klippes ud.
Denne gang lå det største arbejde dog ikke i at klippe stoffet eller at få syet hjelmen sammen. Derimod har jeg været på benhårdt arbejde, hvad angår opsporingen af det rette stof til hjelmen - nærmere betegnet den helt rigtige babyfløjl.

Opgaven lød på; en hjelm i sommergult babyfløjl og et midterstykke i pink og grønne nuancer som kunne matche nedenstående jakke. Hjelmen måtte heller ikke være for "pæn" - altså den måtte godt skille sig ud.
Desværre har det vist sig at være en noget nær umulig opgave at finde noget babyfløjl der havde en flot klar gul farve og som ikke var "fesen".
Hmm - snakkede med diverse stofbutikker som alle kunne melde pas - Dog var der en som måske ville få det en gang i efteråret. Gode råd var dyre - Lige indtil jeg fik den geniale idé: "Jeg farver da bare selv noget hvidt babyfløjl, så jeg får det i den skønneste gule farve". Men ak og ve - Hvidt babyfløjl er omtrent ligeså vanskelig at opspore som det gule. Dog havde jeg heldet med mig, da min mands kollegas kone (så kommer vi vist ikke længere ud;o)) som er indehaver af en stofbutik, ville få efterårsvarerne hjem i løbet af en uge. - Og en hvid babyfløjl skulle være en del af dette sortement. Glæden var stor og den gule "farveladen" blev fluks indkøbt.
Dagen kom, hvor min mand endelig kunne ringe hjem til mig og fortælle at han nu havde en hel rulle hvid babyfløjl liggende i bilen. Men men men han kunne desværre også oplyse mig om, at hans kollegas kone havde snakkede noget om en fejl, men nu kunne jeg jo selv vurdere stoffet.
Stoffet var flot hvidt og dejlig blødt, men kunne desværre ikke komme igennem den skarpe kvalitetskontrol;o) - Stoffet faldt på, at det ikke var riflet, som man jo ellers forbinder fløjl med. Men ellers et lækkert stykke stof!

Da det sommergule babyfløjl mildest sagt var umuligt at fremskaffe, fik jeg frie hænder til opgaven. Puha alligevel et stort ansvar - Smag og behag kan jo være meget forskellig! Men også dejligt med sådan en tiltro til mig:-)

Hurtig blev en anden babyfløjl købt. Faktisk en babyfløjl jeg ofte har haft kig på til andre ting, men aldrig har fået købt. Designeren bag stoffet er Robert Kaufmann og jeg må indrømme jeg er vild med hans designs - Han kan altså noget med stoffer og prints.
Som det ses på billederne er dette stykke fløjl ikke sommergult, men jeg synes absolut heller ikke det er "fesen" eller kedeligt, da det er krydderet med de smukkeste æbler i klare farver.
Æblerne går igen i midterstykket, hvor jeg har brugt 2 forskellige retro-stoffet med æbleprint af designeren Michael Miller.
Hjelmen er som afslutning blevet foret med grønt bomuld og kantet med pink skråbånd for at holde den røde tråd.

Hvis I har holdt ud og læst med her til, skal I selvfølge ikke snydes for billeder af den megen omtalte hjelm
Sidst men ikke mindst; et billede af mindstemanden der afprøver hjelmen, så størrelsen kunne vurderes:o)

1 kommentar:

  1. sikke en fin lille hjelm.

    Vil bare lige sige, at mansagtens kan få modehvid babyfløjl, eks her : http://www.stof2000.dk/show_article.php?catid=496&articleid=7061

    og det er nemt at farve i den farve man vil, også klar sommergul! :)

    SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en kommentar:o)