tirsdag den 6. september 2011

Sprinkles...

Ej men altså jeg kunne selvfølgelig ikke holde fingrene fra mine nye lækre kage-pynte-dimser. I køleskabet havde jeg et lille lager med små rester af indfarvet fondant. Rester som næsten var for små til at lave noget ud af, men alligevel for store til kassere/spise bare sådan;o). Det var også med disse rester i tankerne, at stjerne- og hjerte plunger cutters blev indkøbt - For jeg står stort set altid tilbage med en lille rest indfarvet fondant, når jeg har været i gang. Nu kan jeg gøre rent bord og lave min egen sprinkles. Win - Win!
Plunger cutters er meget nemme at bruge; Rul fondanten ud, pres, tryk og vupti. Selv Carl Johan på 4år lavede nogle rigtig flotte hjerter og stjerner og bedst af alt han nød det:). Dog havde han lidt svært ved at styre, hvor meget maizena der skulle bordet og noget af fondanten blev ikke rullede ordenligt ud, men sådan er det vel, når man kan og vil selv - Det vigtigst er jo at huske hyggen;o)

 Hjerte- og stjerne sprinkles

Sprinkles...

11 kommentarer:

 1. Sikke en god ide. Det er blevet superfine, og det lyder som en rigtig hyggelig ting at lave med børnene :-)

  SvarSlet
 2. Kunne du ikke lige vise frem hvad plinger cutters er ???

  KH Charlotte

  SvarSlet
 3. Carlotte: Det kan du tro, at jeg kan. Jeg laver lige et lille link i teksten, men plunger cutters er bare det redskab/stempel man bruger til at trykke figurerne ud med - her stjerner og hjerter:-)
  Retro Rejen: Jeg takker:)

  Kh. Louise

  SvarSlet
 4. Sådan så skulle linket gerne virke:)

  SvarSlet
 5. Hvor er det fint. Nu har jeg ikke arbejdet med fondant endnu, så jeg spørger måske dumt, men skal de stjerner/ hjerter bare tørre inden brug?

  SvarSlet
 6. Tak for link!!!
  og nu vi er ved de dumme spørgsmål, kan mna selv lave fondant eller er det noget man køber færdigt?
  KH Charlotte

  SvarSlet
 7. Hej Carina
  Ingen spørgsmål er dumme;o). Jeg ved ikke hvordan man "rigtig" gør, men jeg lader fondantpynten tørre end jeg putter det i en lufttæt beholder og de kan så holde sig meget længe. Fondant tørre ret hurtig (selvfølgelig afhængig af mængden, luftfugtighed osv.). Stjernerne og hjerterne er jo ret små, så de stod bare på en bageplade fra i gåraftes til her i morges, hvor jeg puttede dem i en lille dåse:-)

  Kh. Louise

  SvarSlet
 8. Charlotte: Man kan godt lave fondanten selv. Jeg har dog ikke prøvet det endnu, men har store planer om det. Men da jeg alligevel bestilte noget andet fra cakesandmore.dk, så syntes jeg lige så godt at jeg kunne købe fondanten med - Lidt doven er jeg;o). Men som sagt; planerne er der og opskriften har jeg også et sted, så måske jeg bare skal tage mig samme og komme i gang:-). Jeg kan i hvert fald starte med at lede efter opskriften og lægge den på bloggen;o)

  Kh. Louise

  SvarSlet
 9. Super tak for svar. Min veninde og jeg skal kreere fondant figurer til hendes datters 3 års fødselsdag, - og nu ved jeg hvad vi skal gøre med resterne! Fedt. Det ser jo totalt prof ud :-) Og forresten, min veninde siger at det er super nemt at lave fondant selv, så på med hatten, det tager kun et par minutter :-)

  SvarSlet
 10. Hvor lang tid opbevarer du fondanten (både indfarvet og uden farve) i køleskabet?

  Jeg plejer nemlig altid at smide sådanne små rester ud, men ærgrer mig over det hver gang, for man kan jo lave så meget fint af resterne.

  SvarSlet
 11. Carina: Tak:). Jeg må bestemt prøve kræfter med den hjemmelavet fondant:)

  Frk. Struds: Jeg ved faktisk ikke, hvad grænsen er opbevaring af åben fondant. Jeg synes ikke rigtig at jeg har kunnet læse mig frem til det på de pakker jeg har haft. Jeg plejer at opbevare det i køleskabet i max. en måned, så er det brugt;-). Inden jeg bruger det, så mærker jeg selvfølgelig på det og kigger på, for at se om det ser dårlig ud, men det har jeg endnu ikke været udsat for - så måske det endda kan opbevares endnu længere???

  Kh. Louise

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en kommentar:o)