fredag den 23. juli 2010

Kagen...

I skal da ikke snydes for at se den kage, jeg fik lavet til Sigurd' dåb sidste søndag. Projektet var lige ved at mislykkes og give mig op til flere grå hår på hovedet. Jeg startede ud med at bage nogle lagkagebunde, som på trods af rigtig lang bagetid, meget længere end der stod skrevet i opskriften, ikke blev ordenlige færdigbagte. Så efter stor frustration og et temperament, der kogte over, endte de i skraldespanden. I stedet forsøgte jeg mig med en mudcake. Den blev i det mindste gennembagt, men hævede ud over kanter på formen - Så det krævede en større rengøring af ovnen efterfølgende. Heldigvis kunne en stor del af kagen dog godt bruges, men der var slet ikke dog kage til de 3 bunde, jeg havde forestillet mig. Så mig på den igen - Denne gang med en drømmekageopskrift. Som man siger; er 3. gang lykkens gang og denne gang var der da heller ingen ting som kiksede:-).
Efter kage bagningen gik det (næsten) som smurt. Kagerne blev lagt sammen med hindbærmousse og tobleronecreme imellem lagene og overtrukket med sugarpaste. Pynten havde jeg lavet i forvejen. Navn og sko lavet i sugarpaste. Skoene blev knap så fine som jeg have tænkt mig - De ligner vist mere et par godt brugte og udtrådte børnesko;o).
Kagen var praktisk talt ikke særlig køn at se på - Siderne var ret ujævne. Så nu var gode råd dyre... Ind og stå på hovedet i mine kreative bøger, hvor jeg fandt en bog om servietfoldning. Silkepapir (i matchende farver til flagranken) blev fundet frem og jeg fik lavet tilpas mange pom pom'er, så de kunne nå hele vejen rundt om kagen og fungere som camouflage for den grimme kant.


De camouflerende pom pom'er som jeg synes blev helt vellykket og mindede om smukke blomster

Kagebordet manglede intet, da min mor havde været så sød at bage en kransekage, havregrynssmåkager og mine absolutte favoritter; Sarah Bernhard kager - mums siger jeg bare:o)!

4 kommentarer:

 1. Så dejligt at se at andre end mig kan gå i ren kage :) Godt redet

  Med kærlig hilsen

  SvarSlet
 2. Efter mine 2 første mere eller mindre mislykkes forsøg, kørte min mand op i det lokale supermarked og købte nogle lagkagebunde:-D - Han havde vist ikke længere den store tiltro til mine evne i et køkken:o).
  Vh. Louise

  SvarSlet
 3. Hvor er den bare FLOT!! Så pyt med mislykkede forsøg når det ender så fint!!
  smil fra Mia

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en kommentar:o)