torsdag den 1. december 2011

Ta' tråden op - Inspiration søges...

Som overskriften lyder, så savner jeg inspiration og håber derfor, at der er en masse i blogland som vil tage denne tråd op og inspirere mig:-). Det kan siges kort; Jeg er simpelthen gået død i madplaner og synes vi får det samme (kedelige) mad igen og igen. Maden skal helst være sund, let og hurtig at lave, børnevenlig og forholdsvis billig - Der må dog gerne være plads til at skeje ud enkelte dage på alle punkterne;-).
Madplanen i denne uge ser sådan her ud:

 • Pasta med kødsauce
 • Tortilla med rester af kødsaucen, chips, dip osv.
 • Fiskefileter med pommes frites, remoulade og gulerodssalat
 • Medisterpølse med kartofler og stuvet ærter
 • Fødselsdags-/gæstemad (ved endnu ikke hvad)
 • Risengrød
 • ?
Håber I kan komme med en masse lækker inspiration:-)

16 kommentarer:

 1. Jeg er meget imponeret over at du har nye retter på menuen hver dag.

  Hjemme hos os er det sædvanen at man får det samme 2 dage i træk. Vi laver også supper eks. kartoffel, tærter, boller i karry, hel kylling i ovn, thai-ispireret mad, hjemmelavet pizza, æggekage, ... og så kan jeg ikke finde på mere lige nu.

  Men jeg kender så absolut godt dine kvaler. Jeg har faktisk et dokument med ideer jeg kan hive frem. Men jeg glemmer det også alt for ofte, og laver det samme igen og igen og igen.

  /Katharina

  SvarSlet
 2. Hej Louise,

  Jeg sender dig lige en mail med vores madplan.. Har den på mail, da min kusine også lige har fået den. Håber du kan finde inspiration der.
  Rigtig glædelig jul :)
  Kh Kamilla

  SvarSlet
 3. Hej Louise
  Vi laver også aftensmad til to aftener af gangen lige som Katharina.
  Ellers så følger jeg to madblogs som du lige kan få linksne på
  Hjemme hos Xenia: hun laver ugentlige madplaner på hendes blog.
  http://www.hjemmehosxenia.dk//
  og så er der
  Klidmoster:
  http://klidmoster.dk/

  Håber du kan bruge linksne

  Jeg holder forresten en lille julegiveaway. Vinderen trækkes den 9. dec. Håber du vil være med.

  SvarSlet
 4. Hurtig kålgryde (snittet hvidkål, gulerødder og kartofler i skiver svitset sammen med skinkefars og kogt ca 20 minutter i bouillon) er vores favorit-redning, når det skal gå hurtigt. Svensk pølseret er en anden mulighed. Skipperlabskovs, gullasch, diverse urtesupper er rigtig gode i dobbelt version, så der er nem mad næste dag.

  SvarSlet
 5. Hej Louise

  Hvor skægt, tror vi har spist nogenlunde det samme som jer, i løbet af den sidste uge. Så har ikke så meget at inspirere med, men vil bare tilslutte at lave mad til 2 dage af gangen, er også noget der gir luft her. Når jeg for tid til anden faktisk får lavet madplaner, laver jeg gerne en rugbrødsdag ( med en lun ting ) en suppedag, osv. så blir det lidt billigere. Nogengange har jeg også lavet dobbelt af det mad vi har fået i weekenden, så er der 2 hverdage, hvor det er nemt osv. alle kneb gælder i en familie med mange børn, og måske knap så meget tid..kh Trine ( trinealbrekt@live.dk)

  SvarSlet
 6. Når jeg har brug for lidt inspiration til hverdagen eller til gæstemad bruger jeg den her blog http://www.newyorkerbyheart.com/opskrift-indeks - og så kan jeg slet ikke begrænse mig igen fordi hun har så mange spændende retter :o)
  God fornøjelse :o)

  SvarSlet
 7. Fødselsdagsmenuen kunne være:
  Røde bøffer med kartoflertrekanter, gulerødsstykker, løgbåd, halve rosenkål vendt i olie med salt og peber. Så en smule balsamicco over og i ovnen en timens tid.

  Bagte kartofler, hvor fyldet tages ud og røres med lidt æg, salt, peber, heri vendes svites løg, hvidløg og bacon/skinketern og persille. Fyldet kommes tilbage i kartofler og bages ca 20 min. Hertil coleslaw (snittet hvidkål og even gulerod vendt i appelsinyoghurt)

  Supper:
  - Kartoffel-blomkålssuppe med baconknas
  - Gullaschsuppe med hakket oksekød, kartofler og pastahorn Osv.
  - Grønkålssuppe med kartofler og gulerødder
  - Karrysuppe med kyllingestykker, gulerodsjulienne, slikærter og ris

  Fiskefrikadeller
  Rødspætter
  Prøv at skifte oksekødet ud med tun fra dåse når du laver millionbøf. Børn er vilde med det.
  Ovnbagt torsk med pesto
  Stegt sild, (ved godt det er hademad) Men det er hjernemad

  Håber du kan bruge nogle af ideerne

  SvarSlet
 8. Jeg kender godt det der med indimellem at være tømt for ideer hvad angår aftensmaden. Vi har en del favoritretter som går igen og igen. En af dem er ovnbagte rodfrugter med kyllingelår. Du kan se opskriften på min blog, der er også andre ideer.
  Mvh Tina/http://frkschmetterling.blogspot.com

  SvarSlet
 9. Når jeg skal gøre datter og svigersøn og børnebørn glade, så laver jeg Amerikansk Farsret. Det er også godt næste dag, men der er sjældent nok til det, for alle kan li´ det ...

  Opskriften er fra Bogen om Fars

  En anden hofret er Mørbrad gryde m peberfrugt fra Brugsens bog om Svinekød, den strækker også godt.

  Jeg sender dig gerne opskrifterne, hvis ikke du har bøgerne.

  SvarSlet
 10. Katharina: Normalt plejer vi faktisk også at få "restemad" minimum 2 gange om ugen. Vores kødsauce, lasagne, friadeller osv. rækker altid til 2 dage. Lige nu er jeg bare så træt af pasta og kødsauce, så anden dagen blev det tortilla:-). I dag har vi fået medister og der er også rester tilbage, så mon ikke vi skal have biksemad i løbet af weekenden;-).
  Og tak for inspirationen - Boller i karry og hjemmelavet pizza er nu skrevet på planen for næste uge:-)

  Kamilla: Tusind tak for mailen - Den vil jeg lige kigge lidt nærmere på i morgen, når jeg ikke er så træt;-)

  Frk. Smed: Tusind tak for de links - De skal bestemt også studeres nærmere:-). Jeg kigger fluks på din give away;-)

  Anonym: Mums det lyder lækkkert og tak for at minde mig om svensk pølseret - Det er alt for længe siden, vi sidst har fået det:-)

  Trine: Tak for inspirationen. En rugbrødsdag har vi faktisk haft en gang. Det var den dag, hvor alle børnene var til sport og kom hjem forskudt af hinanden. Hvorfor vi ikke har den mere, ved jeg ikke, men nu skal den da genindføres:-)

  Livet i Villa Dallbo:
  Tak for linket - Det ser rigtig spændende ud og kræver bestemt et nærmere eftersyn:-)

  Hanne: Uhh det lyder godt - Bliver helt lækker sulten:-). Nu er der også sat en suppe- og en fiskedag på næste uges madplan:-)

  Tina: Jeg elsker rodfrugter i ovnen - Faktisk noget af det bestemte jeg ved og så er det jeg flovt må indrømme, at jeg aldrig har lavet det selv - Det er altid manden som står for dem;o), men nu vil jeg straks tjekke din blog ud for opskriften:-)

  Tusind tak alle sammen<3

  Kh. Louise

  SvarSlet
 11. Pia: Det lyder fantastisk lækkert - Du må meget gerne sende mig opskrifterne. Min mailadresse finder du oppe under fanebladet "kontakt". Tak fordi du gider<3

  Kh. Louise

  SvarSlet
 12. Jeg tror vi er rigtig mange, som kender det. Her tramper vi rundt i det samme og samme, sådan føles det i hvert fald.
  Der er flere services på nettet, som tilbyder madplaner, men jeg synes ofte, at det ikke lige falder i smag.
  Jeg har lige fået en ny kogebog i gave: Ny nordisk hverdagsmad. Det er sådan en jeg kunne finde på, at lægge fast på køkkenbordet og så bare starte fra en ende af.

  SvarSlet
 13. ristaffel er også en succes med så mange børn i forskellige aldre...

  lasagne, med salat og miniflutes. Og så kan man smække een i fryseren i en engangs/flergangs aluform, hvis man børn der ikke spiser som voksne.

  pastafad i ovn med kyllingestykker, broccoli og med låg af chips og ost

  wraps/pitabrød med feks kylling der er stegt dagen før eller rester af kødsovs

  ristede laksestykker med fettucini, yougurtdressing med citron og dild, ærter

  SvarSlet
 14. Fru Olsen: Den kogebog har jeg aldrig hørt om, men jeg vil bestemt prøve om den kan lånes på biblioteket:) - Tak for det.

  Linda: Tusind tak for inspirationen der er bestemt flere af dine retter jeg får lyst til:)

  Kh. Louise

  SvarSlet
 15. Det der hitter herhjemme på julegården er et stort fad med skivet porre, lidt bouillon og prikken over i'et ;0) en hel bakke pikant ost spredt over det hele. På toppen x antal kylling filet, hvad der er plads til.

  Hele herligheden ind i ovnen på 180 grader og langtidsstege til kyllingerne er fine og færdige.

  Ris til og sprødt brød.

  Enjoy

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en kommentar:o)