onsdag den 19. august 2009

Pippi-kjolen

Her kommer Pippi Langstrømp.
Tjolahop tjolahej tjolahopsasa.
Her kommer Pippi Langstrømpe her
kommer faktisk jeg.

Uha hvor jeg elsker den sang. Den frembringer så mange gode minder, så hvad var mere nærliggende end at kreere en kjole i bedste Pippi-stil. Hov stop mig lige inden jeg går i selvsving;o). Det lyder jo næsten som om, jeg-alene-kvinde står bag idéudviklinger af kjolen. Det gør jeg IKKE. En pige, som til tider minder mig om selveste Pippi Langstrømpe;o), har været en stor hjælp.

Nedenfor ser du Pippi som jeg husker hende.
Fræk, modig og aldrig til at stoppe.

På billedet ses også den karakteristiske Pippi-kjole med lommer. Det er lidt denne kjole jeg har haft i tankerne. Dog skulle den gøres mere up to date og personlig. Jeg synes lilla er en smuk farve og heldigvis er min lille meddesigner og hendes mor helt enige;o). Så det blev hurtig besluttet, at kjolens grundfarve skulle være lilla og ikke gul.

Næste billede viser det første udkast til kjolen. Denne kjole er kun lavet som et udgangspunkt til en videre dialog. Derfor er kjolen også mindre end den endelig, der er andre lommer på, ærmerne er afsluttet med henholdsvis elastik og oplægning og endelig den prikkede nederste kant skal af igen og syes på igen på en anden og pænere måde.
Jeg må faktisk tilstå, at jeg har nydt denne proces med kjolen. Ikke mindste det at lave en nr. 1, hvor man kan prøve sig lidt frem og lave alle fejlene uden at det gør noget - For så til sidst at lave kjole nr. 2, hvor alle de små skønhedsfejl gerne skulle være væk.


Og så kom min lille meddesigner ellers på banen. I hendes stofvalg til lommer spores en stor kærlighed til dyr, men det har den "rigtige" Pippi vel også? Det blev også besluttet, at kjolen skulle have de vide ærmer.
Inden kjolen vises frem, vil jeg på forhånd lige gøre opmærksom på, at ginen ikke har den rette størrelse i forhold til kjolen. I samme vending kan jeg da også lige undskylde for mine manglende evner som fotograf - nå men mere om det ved de enkelte billeder.

Her ses så den færdige kjole.
På dette billede kommer mine fotografiske evner rigtig til udtryk i et ærme der ser vind og skæv ud:o)

Så blev ærmet rettet til, men nu ser kjolen lidt småskæv ud.
Håber I kan se bort fra disse fejl som helt klar ligger ved fotografen:o)

Nu håber jeg bare på, at kjolen falder i god jord hos min meddesigner, når hun først får prøvet den på.

5 kommentarer:

 1. Ihhh Louise - altså Ihhhh .... jamen .... SUK!
  TAK!!!!!

  SvarSlet
 2. Det var da så lidt. Synes nu kjolen fortjener mere end, hvad mine evner med et kamera giver den:o)

  SvarSlet
 3. Jeg har sendt dig en pb andet steds ;-)

  Jeg er simpelthen så taknemlig Louise - det er lige præsis sådan en kjole Katrine skulle have .... sådan en der overhovedet ikke siger "sæt dig og se pæn ud" ;-)

  SvarSlet
 4. Nøj!!! hvor er den bare lækker. I to skal da slå pjalterne sammen og skabe et nyt børnedesign ;).
  Stor ros til syerske. Hvem der havde sådanne kreative evner

  SvarSlet
 5. Jeg har haft en lille diskution med kjolens ejermand - den er nemlig beskidt, og kunne derfor IKKE tages på i dag .... hold da op hun blev muggen *G*

  Jeg kan ikke huske at hun har været SÅ glad for et stykke tøj før.

  Sig til hvis du vil have lov at bringe et billede af kjolen på pigen her ;-)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en kommentar:o)