fredag den 17. december 2010

Ravnemor...

Lige nu føler jeg mig som verdens største ravnemor. Carl Johan ligger sprogligt langt tilbage i forhold til hans jævnaldrende og i går blev han for første gang vurderet af en talepædagog. Hun kunne nu ikke sige så meget som vi ikke allerede vidste, men hun havde selvfølgelig en masse gode idéer til, hvilke tiltag der kan/skal sættes i værk. Kontaktpædagogen kom også med en hurtig vurdering af Carl Johan og som jeg tidligere har fortalt, synes hun ikke at Carl Johan trives så godt oppe i børnehaven. Jeg troede faktisk, at det gik bedre... Men tilbage til ravnemoren aka mig! Talepædagogen havde inden hun mødte Carl Johan ønsket at få lavet en høreprøve på ham. Og som kontaktpædagogen havde sagt til mig, så var det bare for at udelukke noget, da hun ligesom jeg ikke troede der var noget galt med hørelsen. I dag var vi så ved ørelægen som fandt massiv væske på begge ører. Hvor længe det har været der er uvist, men det er i hvert faldt ikke noget, som er kommet inden for de sidste 14 dage. Han kan snildt have haft det et par år, mente ørelægen, når man tog den sproglige udvikling i betragtning Carl Johan fik også lavet den høretest som han tidligere har fået lavet som spæd. På det en øre slap 2 af lydene igennem. På det andet kunne han ikke høre nogle af lydene pga. væsken og stive trommehinder. Tror da pokker at drengen har svært ved sproget, når han har problemer med hørelsen. Enden på det hele er, at allerede onsdag d.22/12 skal Carl Johan igen ind til ørelægen og ha' lagt dræn og muligvis fjernet polypper. Men hold fast hvor har jeg dårlig samvittighed over, at vi ikke har fået tjekket hørelsen noget før:-(. Jeg prøver dog at skubbe den dårlige samvittighed væk og i stedet krydse fingre for, at hans sprog nu vil blomstre og dermed hans trivsel i børnehaven.


13 kommentarer:

 1. Kan godt forstå du føler dig som en ravnemor, men deet er du ikke, for der er mange andre børn i Carl Johans situation, har selv haft et par i den børnehave jeg arbejdede i indtil i sommers. Og det hjalp en hel del på deres sprog da de fik dræn i,og der havde hverken vi eller forældrene mistanke om noget emd ørene.

  Håber det bliver bedre snart.
  God jul.

  SvarSlet
 2. Tak Lene... Det hjælper faktisk at høre, at andre også har stået i det - At man ikke er den eneste!

  Glædelig jul

  SvarSlet
 3. Min erfaring som pædagog er også at det hjælper hurtigt efter der er kommet dræn i ørene. så ingen dårlig samvittighed, det kan være svært at opdage. vær glad for at der nu hurtigt bliver gjort noget og så vil sproget også rykke sig. Birgitte

  SvarSlet
 4. Kære Louise, du er ikke en ravnemor! Du skal bare være glad for at han ikke har haft smerter! Det er nemlig den måde vi opdagede det ved Rasmus.
  Og der åbner sig en helt ny verden for ham når han får dræn i. Så lever han ikke længere i en osteklokke, hvor han ikke rigtig kan høre noget.
  I skal dog lige være opmærksom på at han pludselig kan blive meget forskrækket over høje lyde.
  Vi går og overvejer om Rasmus skal have fjernet sine mandler, for de får ham til at snøvle (og savle).

  SvarSlet
 5. Kære Louise
  Jeg giver de andre ret - du er bestemt ingen ravnemor! Både du og hans kontakt pædagog mente jo ikke at hans hørelse fejlede noget.. Og nu handler I på den viden, I har fået og så skal hans sprog nok komme :0)
  Dog skal I lige være opmærksomme på at han formentlig bliver lidt overrasket over alle de lyde han pludselig kan høre - og måske også det egentlige støj niveau i børnehaven ;0)
  Rigtig glædelig jul
  KH.

  SvarSlet
 6. Hej Louise

  Smid du bare ravnemoren over bord! I har jo handlet på det i mente der kunne gøres. Jeg ved nøjagtig hvordan du har det. Vi har lige stået i samme situation. Oliver var blevet meget udfarende og voldsom i børnehaven, ingen kunne sige hvorfor. Han har tidligere haft dræn, og til sidste kontrol hos ørelægen viste det sig at der igen var meget væske på begge øre. Han har ikke haft ondt eller været snottet overhovedet, så vi havde slet ikke tanken at det kunne være ørene det var galt med. Han fik lagt dræn d. 1. december, på begge øre, og der er kommet en mere rolig dreng ud på den anden side :) Første gang han fik dræn haltede sproget også inden, men jeg skal love for at der kom fart på efter :)

  Pøj pøj med det, og rigtig god jul!

  PS. Lillesøster fik lagt dræn d. 23. december sidste år.

  SvarSlet
 7. kæreste louise, væk med den dårlige samvittighed (nemmere sagt end gjort) og så koncentrer dig om at i nu får hjulpet carl johan på den bedst mulige måde.

  SvarSlet
 8. ravnemor? Dig? Overhovedet ikke! Min bedste veninde gennem snart 25 år har prøvet nøjagtigt det samme - hun er en SUPER mor, og hun så virkelig ingen tegn på, at hendes søn hørte dårligt - det var der heller ikke andre, der gjorde, så ingen ravnemor her. 14 dage efter drænet kom knægten i øvrigt hjem fra børnehave, stillede sig midt på gulvet og afleverede den længste bandeordsremse i mands minde og siden har munden ikke stået på ham ;o)
  Så det skal nok komme - så i stedet for at have dårlig samvittighed, så nyd at følge den sproglige proces, der nu sættes igang hos dit englebarn.
  Knus fra Karen

  SvarSlet
 9. Du er ikke en ravnemor og du kan jo ikke vide noget, før du ved det!!!

  Jeg kender flere, både privat og gennem mit arbejde som lærer, hvis taleudvikling var bagud og hvor de professionelle først kom i tanker om en høreprøve sent i forløbet. Og ALLE børnene har et fint sprog i dag. I starten tog det noget tid, inden lydene kom på plads, men så tog taleudviklingen også fart, så man kunne høre forbedring fra uge til uge. Jeg gætter på, at han også kommer til at trives bedre, når hans hørelse kommer i orden - det kan jo godt hænge sammen, tænker jeg?

  Så glæd jer og klap dig selv på skulderen over, at du gør det du kan!

  Knus og held med det,
  mette

  SvarSlet
 10. Kære Louise.

  Jeg kan jo ikke tage din følelse fra dig - men du har altså ingen grund til at føle dig som en ravnemor. Du har jo bekymret dig om den manglende sprogudvikling, og Carl Johans trivsel i børnehaven. Du skal ikke slå dig selv i hovedet med, at du ikke lige tænkte på ørene som en mulighed - han har jo ikke vist tegne på problemer med ørene.
  Glæd dig over at han kommer så hurtigt til hos ørelægen. Glæd dig over den fantastiske udvikling, som venter forude for Carl Johan.

  SvarSlet
 11. Hej Louise.
  Glem den dårlige samvittighed, jeg ved af erfaring, at sproget kommer super hurtigt når der er kommet dræn i. Så rolig min ven - om 3 mdr. vil du ønske at der var en sluk knap på ham.
  KH

  SvarSlet
 12. Tusind tak alle sammen. Jeres kommentar er bare guld værd og varmer så meget <3

  SvarSlet
 13. Jeg er enig med MetteB - du kan jo ikke vide det, førend du får det af vide..
  Jeg håber alt går vel på onsdag!!

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en kommentar:o)